هدیه تهرانی یکی از معدود ستارگان واقعی تاریخ سینمای ایران است. از آن معدود نامهایی که طی ۱۰ سال گذشته ، اسمش به روی پوسترهای سینما، فروش فیلم را تا حد زیادی تضمین میکند.
طی ۱۰ سال گذشته فیلمهای بسیاری از او در فهرست پرفروشهای سال قرار گرفتهاند. زندگی سینمایی او علیرغم تمام شایعات و جنجالها، همچنان با قدرت تمام ادامه دارد. در فهرست فیلمهای او، میتوان علاقه یک بازیگر محبوب را به قبولاندن تصویر متفاوتی از خود به عنوان بازیگری قدرتمند پیدا کرد.
او در حداقل دو فیلم شوکران و چهارشنبهسوری نشان داده که از تواناییهای ویژهیی به عنوان یک بازیگر سینما برخوردار است و کار خود را کاملا جدی میگیرد. خودش اذعان دارد در بدو ورودش به سینما اینگونه نبود و سینما برایش یک وجه تفنن بیشتر نبود.
او را محمدرضا شریفینیا کشف کرد و به هدایت فیلم معرفی کرد. برای ایفای نقش در فیلم روز واقعه. در تستهای بازیگری قبول نشد و نقش به لادن مستوفی رسید. دو سال بعد، کیانوش عیاری از روی عکسش، او را برای بازی در فیلم بودن یا نبودن انتخاب کرد، اما طولانی شدن روند تولید فیلم، موجب شد تا تهرانی جذب پروژه سلطان شود. (نقش بودن یا نبودن عاقبت به عسل بدیعی رسید).
کیمیایی شخصا برای مذاکره با این چهره عازم مذاکره با او شد و بلافاصله او را تایید کرد. اینگونه بود که هدیه تهرانی در ۲۴ سالگی بالاخره وارد عرصه سینما شد.
حالا ۱۰ سال گذشته است و تهرانی علاوه بر تثبیت خود به عنوان یک کاراکتر ثابت با ویژگیهایی مثل خونسردی، نفوذناپذیری و نگاه از بالا به مردان، توانسته تجربیات متفاوتی را نیز در نقش زنان زخم خورده و شکست خورده از سر بگذراند.
حالا او میتواند با غرور به کارنامه سینماییاش نگاه کند.تهرانی در ادامه تجربیات ویژهاش، حالا حضور در آخرین فیلم بهمن قبادی را نیز از سر گذرانده و او پروژه ایرج کریمی و منیژه حکمت را هم در دستور کار دارد.
آن دختر ۲۴ ساله فیلم سلطان، اکنون زنی است در اوج محبوبیت که در میان منتقدان و اهالی سینما نیز از محبوبیت شگرفی برخوردار است. دو سیمرغ بلورین (برای قرمز و چهارشنبهسوری) و یک تندیس خانه سینما که هفته پیش به او تعلق گرفت، نشانههایی از کمال یک بازیگر هستند.
● بهترین فیلمها
● سلطان
حضور ناگهانی هدیه تهرانی در اقتباس مسعود کمیایی از جیببر خیابان جنوبی، در نقش دختر یک سرایدار که از کاراکتر قدرتمندی برخوردار است. هدیه تهرانی در اولین فیلم، بازیگر خوبی نیست. نه میمیک خوبی دارد، نه بیان قدرتمندی اما از همان اولین فیلم یک ویژگی خاص را نمایش میدهد. در هیچ صحنهیی حاضر به قبول برتری بازیگر روبرویش نیست.
او در تمام صحنههایی که با فریبرز عربنیا همبازی است، تمام انگارههای موجود درباره نقش زن در چنین فیلمهایی را تحتالشعاع قرار میدهد. سلطان در جشنواره فجر چندان مورد توجه قرار نگرفت. اما برخی از منتقدان و کارشناسان مجذوب کاراکتر خاص هدیه تهرانی در این فیلم شدند.
● غریبانه
کاراکتر تهرانی به شکلی افراطی در غریبانه به نمایش در میآید.